Kniha ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY
Kniha ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY
Knihu ve formátu A4 měkké desky, 8.vydání,108 stran, 2019
Vydává pro Řeznické potřeby Matějů Ing. Václav Šedivý – nakladatelství OSSIS
Odborná kniha řeznických receptur (dříve spotřební normy pro masné výrobky) včetně jednoduchých technologických postupů dříve
Spotřební normy pro masné výrobky obsahuje 253 receptur (norem) klasických českých uzenářských výrobků, členěných do obvyklých sortimentních skupin:
- drobné masné výrobky (34 druhů)
- měkké salámy (47)
- trvanlivé masné výrobky (28)
- speciální masné výrobky (42)
- vařené masné výrobky (37)
- pečené masné výrobky (4)
- ostatní masné výrobky (14)
- konzervy (47)
V každé receptuře je uvedeno, z jakých surovin a přísad se výrobek míchá, jak jsou základní suroviny upraveny, do jakých obalů se plní dílo i jakou má mít výrobek hmotnost. Receptury jsou doplněny výrobními postupy. Dávkování surovin a přísad je rozepsáno pro výrobu 100 kg hotového vychlazeného výrobku. Kniha vychází z receptur určených především pro odborníky v masném průmyslu. Vyhledávání receptur v knize usnadňují abecední a jmenný rejstřík. V závěru knihy naleznete i matematické postupy, používané při přepočtech receptur na konkrétní vyráběné množství výrobku a odborné zkratky používané v recepturách.
Parametry
- Materiál
- papír-měkká vazba
- Velikost
- A4
- Počet stran
- 108
- Typ
- kniha o uzení
- Barva
- bílá
- Napsal
- Václav Šedivý
- Vydavatelství
- OSSIS
- ISBN
- 978-80-86659-62-6