Kniha ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY
search
  • Kniha ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY

Kniha ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY

kniha české masné výrobky A4

Kniha ČESKÉ MASNÉ VÝROBKY

699,00 Kč
skladem

Knihu ve formátu A4 měkké desky, 8.vydání,108 stran, 2019

Vydává pro Řeznické potřeby Matějů Ing. Václav Šedivý – nakladatelství OSSIS

Odborná kniha řeznických receptur (dříve spotřební normy pro masné výrobky) včetně jednoduchých technologických postupů dříve

Spotřební normy pro masné výrobky obsahuje 253 receptur (norem) klasických českých uzenářských výrobků, členěných do obvyklých sortimentních skupin: 

- drobné masné výrobky (34 druhů) 
- měkké salámy (47) 
- trvanlivé masné výrobky (28) 
- speciální masné výrobky (42) 
- vařené masné výrobky (37) 
- pečené masné výrobky (4) 
- ostatní masné výrobky (14) 
- konzervy (47) 

V každé receptuře je uvedeno, z jakých surovin a přísad se výrobek míchá, jak jsou základní suroviny upraveny, do jakých obalů se plní dílo i jakou má mít výrobek hmotnost. Receptury jsou doplněny výrobními postupy. Dávkování surovin a přísad je rozepsáno pro výrobu 100 kg hotového vychlazeného výrobku. Kniha vychází z receptur určených především pro odborníky v masném průmyslu. Vyhledávání receptur v knize usnadňují abecední a jmenný rejstřík. V závěru knihy naleznete i matematické postupy, používané při přepočtech receptur na konkrétní vyráběné množství výrobku a odborné zkratky používané v recepturách. 

 

Parametry

Materiál
papír-měkká vazba
Velikost
A4
Počet stran
108
Typ
kniha o uzení
Barva
bílá
Napsal
Václav Šedivý
Vydavatelství
OSSIS
ISBN
978-80-86659-62-6